Det bästa med vår helg i Grövelsjön!

Stella och hennes kompanjon Fantomen.

På en skoterled nära vår stuga i Björnliden.
Vacker himmel på Grövelfjället!
Jonas, Stella och Niklas turistar framför ett kapell i Storsätra.
Spelkväll.

Det absolut bästa med den här helgen i Grövelsjön var att det var helt förutsättningslöst. Bara natur, lugn och mysig stuga med trevligt sällskap. Helt kravlöst och alldeles underbart!

Fredag

Jag och Niklas hade tagit semester så vi åkte ganska tidigt på fredag morgon. Vi plockade upp sällskapet och begav oss till Norra Dalarna. Den stora utmaningen var att få plats med all packning i bilen och vi klarade det ganska bra även fast det var minimalt med benutrymme kvar.. Vi var fyra vuxna personer, två hundar, pimpelredskap för två pers, resväskor och mat.

Resan gick förvånansvärt snabbt och när vi kom fram åkte Niklas och Jonas ganska direkt iväg för att pimpla, medan jag och Susanna tände brasan för att grilla korv över öppen eld. Det gick sådär, haha. Men mysigt var det! Efter den lilla lunchen tog vi en lång promenad med hundarna i Björnliden där vi bodde.

På kvällen lagade vi mat tillsammans, kollade på På Spåret och spelade Alfapet. Så himlans mysigt!!

Lördag

Lördagen var riktigt grå vädermässigt och snön bara öste ner. Vi åkte alla iväg till en sjö några mil utanför Björnliden. I snöstormen pimplade Niklas och Jonas medan jag och Susanna försökte gå med hundarna. Det gick sådär.. Snön vräkte, det var säkert en halvmeter snö på isen och den enda som hade riktigt kul var Fantomen. Haha, han älskar snö! Trötta och frusna fick jag, Sus och djuren skjuts hem för att äta lunch och ta en tupplur (guds gåva) på soffan. Jag vaknade upp som en ny människa och kvällen räddades med en massa grillkorv och ännu mer spel.

Söndag

Ett sista försök till friluftslivet i grått väder och snöfall. Vi åkte mot fjället och promenerade i ännu mera snö. Varken jag eller Stella är så förtjust i kyla och väta men ack så fin naturen är. Som en god vän och kollega på jobbet sagt; ”Det är som att man blir religiös”.

Efter lunch åkte vi hemåt och trots ett längre stopp i Mora, pga Vasaloppet, kom vi hem i lagom tid. Klyschan ”Borta bra men hemma bäst” är så himla sann! MEN för att den ekvationen ska gälla måste man vara borta ibland.

Vi beställde pizza och kollade på första avsnittet av Planet Earth II. Vilken fantastisk produktion!! Om du inte redan sett det tycker jag du ska kolla på SVT Play.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s